Robbert&Frank / Frank&Robbert (BE)

Robbert&Frank/Frank&Robbert leerden elkaar kennen op de schoolbanken van het Kortrijkse Atheneum. Sinds 2006 vormen ze een artistiek duo. Waar Frank aanvankelijk de plastische kunstenaar was – schilderijen, sculptuur en installaties – was Robbert vooral degene die digitaal aan de slag ging met montage en beeldbewerking. Frank stond voor de camera, Robbert er achter.

Gaandeweg bekwaamden beiden zich echter in datgene waar de ander goed in was, zodat ze vandaag een duo zijn dat op creatief en technisch vlak elkaars evenknie is. Ze rijgen probleemloos diverse artistieke technieken en uitingsvormen aaneen en bouwen zo aan een oeuvre dat niet binnen één stijl of medium past.

In 2008 wonnen de jonge artiesten de eerste prijs in de Kunstbende (categorie ‘Performance’) met de voorstelling De Kast. Hun kortfilm What about American History  werd geselecteerd voor de tentoonstelling van de Canvas Collectie 2012 in Bozar.
In 2012 studeerden beiden af aan het Gentse KASK, afdeling Multimediale Vormgeving.
De jonge makers wonnen met A Journey into Space de jaarlijkse Horlait Dapsens-prijs en werden geselecteerd voor de Europese Start Prize 2012. De voorstelling was datzelfde jaar ook geselecteerd voor het Jong Werk-luik van TAZ#2012. TO BREAK - The Window of Opportunity is de tweede voorstelling van Frank&Robbert/Robbert&Frank. Naast hun performances bouwt het duo ook locatie- specifieke installaties, met in 2014 o.m. Guns (Schouwburg Kortrijk) en A bit beyond PINGPONG (Netwerk Aalst).

Archief

za 24 mrt 2018 Robbert & Frank Frank & Robbert / CAMPO Meer info
za 24 mrt 2018 Double bill: Dounia Mahammed + Robbert & Frank Frank & Robbert / CAMPO Meer info

Gerelateerd nieuws

Webdesign door Lavagraphics